Cesta po Itálii: Druhá zastávka CALABRIE
Dalším regionem je CALABRIE
Benátská kuchyně je víc než jen jídlo – je to příběh kraje, kde
se setkává Jadran s Alpami, laguny s vinicemi, a historie s
každým soustem.
Zdejší recepty čerpají inspiraci z dávných
obchodních cest, které přivážely koření z Východu, ryby z
Jadranu a čerstvou zeleninu z úrodné Pádské nížiny.
Typickými surovinami jsou mořské plody, polenta, rýže
(zejména ve formě risotta), luštěniny, sezónní zelenina a
samozřejmě olivový olej.
Oblíbené jsou pokrmy jako sarde in
saor, risotto al nero di seppia nebo Anatra all'arancia.
Benátská kuchyně je prostá, ale rafinovaná. Tradiční, ale
otevřená světu. A my jsme rádi, že vám můžeme nabídnout
její kousek i tady
Copyright © opera-caffe.cz. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořil Web z Moravy | Nastavení cookies