Cesta po Itálii: Třetí zastávka BENÁTSKO
Benátská kuchyně je víc než jen jídlo – je to příběh kraje, kde
se setkává Jadran s Alpami, laguny s vinicemi, a historie s
každým soustem.
Kalábrie, ležící na samotné špičce italské „boty“, je krajem
dramatických horských scenérií, azurového moře a
jedinečných chutí.
Tento region si dodnes uchovává svou
autentičnost a silné tradice – a to platí i pro jeho kuchyni
Kalábrijská gastronomie je jednoduchá, ale plná
intenzivních chutí.
Ostrá 'Nduja – slavná pikantní
pomazánka ze salámu, rustikální těstoviny Fileja jsou jen
některé ze specialit, které zdejší kuchaři s láskou
připravují z lokálních surovin.
Buon appetito!
Zveme vás na jedinečnou gastronomickou
cestu po italských regionech
Každé sousto vás zavede na sluncem zalité pobřeží
Tyrhénského moře nebo do stínu starých olivovníků v
horách. Vychutnejte si tuto kulinářskou cestu do Kalábrie
a objevte s námi pravou chuť italského jihu!
Copyright © opera-caffe.cz. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořil Web z Moravy | Nastavení cookies